Print deze pagina
07 februari

EU-landen gaan elkaars btw innen

Webshops.
De heffing van btw binnen de EU is erg fraudegevoelig. Bovendien is het met name voor webwinkels vaak lastig, omdat zij btw moeten afdragen in het land waar hun klant woont. Dit is niet altijd hetzelfde land als het land waarin de webshop is gevestigd. Om dit te veranderen, hebben de lidstaten van de EU onlangs afgesproken voor elkaar btw te gaan innen. In eerste instantie zal het gaan om webwinkels, maar op termijn moet dit plan uitgebreid worden met meer grensoverschrijdende handel.

Verdeling.
Het nieuwe systeem maakt het voor webshops mogelijk om de afdracht van buitenlandse btw te doen in het land waarin ze gevestigd zijn. Vervolgens zal deze lidstaat de ontvangen btw voor zover nodig verdelen over de andere lidstaten. Dat scheelt webwinkels die in verschillende EU-landen verkopen een hoop administratieve rompslomp. Zoals de zaken er nu voorstaan, gaat het nieuwe btw-systeem voor webwinkels per 2021 in.

 Zoals de zaken er nu voorstaan, wordt het vanaf 2021 voor webshops mogelijk om de afdracht van buitenlandse btw te doen in hun eigen land van vestiging. De lidstaten gaan de btw dan onderling verdelen.

Bron: Tipsenadvies

Gelezen 720 keer