Opgaaf startende onderneming

Als u een onderneming begint of een vrij beroep gaat uitoefenen, moet u hierover informatie opgeven aan de Belastingdienst. Uw onderneming krijgt namelijk te maken met de heffing van een of meer belastingen. Om te kunnen beoordelen voor welke belastingen de onderneming belastingplichtig is, heeft de Belastingdienst een aantal gegevens van u en de onderneming nodig.

startende onderneming

 


Melding loonheffing, aanmelden werkgever

Dit formulier is bestemd voor personen of organisaties die werkgever worden of uitkeringen gaan verstrekken. Als u werknemers in dienstbetrekking neemt, krijgt u te maken met de inhouding en afdracht van loonheffingen. Om u een aangifte loonheffingen beschikbaar te kunnen stellen, heeft de Belastingdienst een aantal gegevens van u nodig. U kunt dit formulier gebruiken om deze gegevens door te geven.

melding loonheffing

 


Loonbelastingverklaring

Uw werkgever of uitkeringsinstantie moet meestal loonheffingen inhouden op uw loon of uitkering. Loonheffingen is de verzamelnaam voor loonbelasting/premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Voor de inhouding moet uw werkgever of uitkeringsinstantie uw persoonlijke gegevens registreren. Met dit formulier geeft u deze gegevens op. Verder geeft u aan of u wilt dat uw werkgever de loonheffingskorting toepast.

loonbelastingverklaring

 

 

 

Checklist aangifte inkomstenbelasting

Door deze checklist te gebruiken weet u precies welke documenten benodigd zijn voor het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting 2023.

button checklist

 

 

 

Hulp nodig bij het invullen?
Bel 0593 52 60 34 en wij helpen u direct.

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

  • Molenakkers 23
    9411 NR
    Beilen

  • 0593 52 60 34
    06 41 78 41 09

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.