10 februari

Inloggen bij fiscus met DigiD nog steeds mogelijk, hoe zit dat?

Het werken met eHerkenning blijft de gemoederen bezig¬houden. Zo stelde een abonnee ons onlangs de vraag of zzp’ers en eigenaren van een eenmanszaak eigenlijk ook verplicht zijn om te werken met eHerkenning.
Hoe zit de vork nu in de steel?

Zoals bekend, kunnen bedrijven die bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven vanaf 2020 bij meerdere overheids-instanties veilig inloggen met eHerkenning. Bij ondernemers bestaat er veel weerstand tegen eHerkenning omdat zij bij een commerciële partij een certificaat moeten kopen om te voldoen aan hun fiscale verplichtingen.

Logo eHerkenning

Zzp’ers en eigenaren van een eenmanszaak kunnen na 1 januari 2020 ook nog steeds inloggen bij de Belastingdienst met hun DigiD. Weliswaar kunnen zzp’ers en eigenaren van een eenmanszaak - mits zij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel - inloggen met eHerkenning, maar voor deze categorie ondernemers is eHerkenning niet verplicht. Voor andere ondernemers en Vof's is dit vanaf 2020 wel verplicht. Tip. Inmiddels heeft de Belastingdienst besloten om kleine onder¬nemers tegemoet te komen door ongeveer 24.000 ondernemers die zelf hun loonaangifte doen via de site van de Belastingdienst, tot 1 juli 2020 uitstel te verlenen voor het doen van de loonaangifte. Onder¬nemers die het betreft, krijgen automatisch uitstel en ontvangen hierover een brief van de Belastingdienst.

Zzp’ers en eigenaren van een eenmanszaak zijn (nog) niet verplicht om te werken met eHerkenning. Zij kunnen nog steeds bij de Belastingdienst inloggen met hun DigiD.

Logo eHerkenning
Bron: Tipsendvies

Gelezen 2130 keer Laatst aangepast op maandag 10 februari 2020 15:02

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

  • Molenakkers 23
    9411 NR
    Beilen

  • 0593 52 60 34
    06 41 78 41 09

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.