07 februari

EU-landen gaan elkaars btw innen

Webshops.
De heffing van btw binnen de EU is erg fraudegevoelig. Bovendien is het met name voor webwinkels vaak lastig, omdat zij btw moeten afdragen in het land waar hun klant woont. Dit is niet altijd hetzelfde land als het land waarin de webshop is gevestigd. Om dit te veranderen, hebben de lidstaten van de EU onlangs afgesproken voor elkaar btw te gaan innen. In eerste instantie zal het gaan om webwinkels, maar op termijn moet dit plan uitgebreid worden met meer grensoverschrijdende handel.

Verdeling.
Het nieuwe systeem maakt het voor webshops mogelijk om de afdracht van buitenlandse btw te doen in het land waarin ze gevestigd zijn. Vervolgens zal deze lidstaat de ontvangen btw voor zover nodig verdelen over de andere lidstaten. Dat scheelt webwinkels die in verschillende EU-landen verkopen een hoop administratieve rompslomp. Zoals de zaken er nu voorstaan, gaat het nieuwe btw-systeem voor webwinkels per 2021 in.

 Zoals de zaken er nu voorstaan, wordt het vanaf 2021 voor webshops mogelijk om de afdracht van buitenlandse btw te doen in hun eigen land van vestiging. De lidstaten gaan de btw dan onderling verdelen.

Bron: Tipsenadvies

Gelezen 1768 keer

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

  • Molenakkers 23
    9411 NR
    Beilen

  • 0593 52 60 34
    06 41 78 41 09

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.