02 april

Betalingsproblemen, belastingen later betalen

UITSTEL VAN BETALING

Bijzonder uitstel van betaling.
Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Het doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Een van deze maatregelen is dat u als ondernemer de mogelijkheid heeft om bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aan te vragen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen, als u door de coronacrisis in betalingsproblemen bent gekomen. Dit betekent dat als u aangifte heeft gedaan en een aanslag heeft ontvangen, u het uitstel kunt aanvragen.

Eenvoudiger
U moet daarvoor een brief aan de Belastingdienst sturen. In deze brief vraagt u om uitstel van betaling, omdat u door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen. U moet uw verzoek sturen naar: Belastingdienst, Postbus 100, 6400 AC Heerlen. Vanaf het moment dat u zich bij de Belastingdienst meldt, wordt de invordering van uw belastingschulden voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen direct stopgezet. U krijgt dus feitelijk meteen uitstel van betaling. Het is niet nodig om bewijsmateriaal mee te sturen.

Langer dan drie maanden
Voor uitstel langer dan drie maanden is er aanvullende informatie nodig om te beoordelen of uw financiële problemen hoofdzakelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis. U kunt de eerste drie maanden dus gebruiken om deze informatie te verzamelen. Het kabinet onderzoekt nu welke informatie er nodig is (eventueel een verklaring van een derde deskundige, zoals uw accountant of brancheorganisatie) en hoe deze zo eenvoudig mogelijk kan worden aangeleverd. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Geen boete
Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen van btw en loonbelasting hoeven niet te worden betaald.

Invorderingsrente verlaagd
De invorderingsrente die normaal gesproken ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn, wordt tijdelijk verlaagd van 4 naar bijna 0%. Dit geldt voor alle belastingschulden.

Belastingrente verlaagd
Ook het tarief van de belastingrente gaat tijdelijk naar 0,01%. Deze verlaging zal gelden voor alle belastingen waarvoor belastingrente geldt.

Vanaf wanneer?
De tijdelijke verlaging van het tarief van de belastingrente gaat in vanaf 1 juni 2020, behalve voor de inkomstenbelasting. Voor de inkomstenbelasting gaat de verlaging in vanaf 1 juli 2020.

 

Bij betalingsproblemen door het coronavirus kunt u eenvoudig uitstel van betaling vragen voor de verschuldigde inkomsten- en vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen.

 

 Bron: Tipsenadvies

Gelezen 1827 keer Laatst aangepast op maandag 18 mei 2020 11:30

Gerelateerde items (op tag)

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

  • Molenakkers 23
    9411 NR
    Beilen

  • 0593 52 60 34
    06 41 78 41 09

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.