28 december

Verplicht een factuur uit te reiken?

Factuurverplichting.
Als u verplicht bent een factuur uit te reiken, moet u ook aan de factuurvereisten voldoen. U bent niet altijd verplicht een factuur uit te reiken. Voor prestaties die btw-vrijgesteld zijn en voor Nederlandse particulieren hoeft u geen factuur uit te reiken. Aan ondernemers, rechtspersonen (bijvoorbeeld BV, stichting of vereniging) en bij afstandsverkopen moet u juist altijd facturen uitreiken.
Let op. Als u meestal ondernemers als afnemer heeft, moet u ook aan particulieren factureren.

 

Gevolgen afnemer.
Uw afnemer kan weliswaar geen boete krijgen voor uw onjuiste factuur, het kan wel consequenties hebben. Voorwaarden voor btw-aftrek zijn namelijk niet alleen dat de afnemer ondernemer is en de ingekochte goederen of diensten voor btw-belaste doeleinden gebruikt (dat zijn de materiële voorwaarden), maar ook het beschikken over een juiste factuur. Als de factuur niet aan de vereisten voldoet, kan de btw-aftrek dus worden geweigerd bij u als afnemer of bij uw afnemers. Uw afnemer mag de btw toch in aftrek brengen als u de btw aan de Belastingdienst heeft afgedragen en er sprake is van een licht gebrek.

Aan particulieren bent u niet verplicht een factuur uit te reiken. Als u meestal ondernemers als afnemer heeft, moet u echter ook aan particulieren factureren. Maar ook als het gaat om afstandsverkopen.

 

Bron: Tips en Advies

Gelezen 3310 keer Laatst aangepast op donderdag 16 februari 2017 11:56

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

  • Molenakkers 23
    9411 NR
    Beilen

  • 0593 52 60 34
    06 41 78 41 09

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.