07 februari

Belastingcontrole - Vragen en antwoorden bij controle

Vragen naar feiten mag.
De belastingcontroleur mag tijdens de belastingcontrole vragen stellen aan u als ondernemer. Deze vragen mogen uitsluitend op feiten betrekking hebben. Vragen naar een mening zijn niet toegestaan.

Kort en bondig antwoord geven.
Omdat elk antwoord nieuwe vragen kan oproepen, is het belangrijk om kort en bondig antwoord op vragen te geven. Let op. Verstrek dan ook geen spontane informatie, want die zou de belastingcontroleur kunnen gebruiken voor het opleggen van een boete.

Tip.
Bij de beantwoording van de vragen zijn er in principe drie opties: ja, nee en ik weet het niet. Als u als ondernemer 100% zeker bent van het antwoord, dan kunnen de eerste twee opties worden gebruikt. Door vlotte beantwoording zal de controle minder lang duren.

Wat bij twijfel?
Gebruik bij twijfel de optie ‘ik weet het niet’. Vervolgens geeft u aan dat het wordt opgezocht, waarna u er later bij de belastingcontroleur op terugkomt. Het ligt voor de hand om uw adviseur hierbij te betrekken, omdat die de gevolgen van uw antwoorden beter kan overzien.

Geef kort en bondig antwoord op de vragen van de controleur. Bent u 100% zeker, geef dan als antwoord ja of nee. Twijfelt u, gebruik dan de optie ‘ik weet het niet’ en geef aan dat u het opzoekt en er later op terugkomt.

Bron: Tipsenadvies

Gelezen 2419 keer

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

  • Molenakkers 23
    9411 NR
    Beilen

  • 0593 52 60 34
    06 41 78 41 09

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.